Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 21 de gener del 2016

7. Crónicas de Jerusalén


"Gracias Dios mío por haberme hecho ateo!"

La mirada de Delisle a Jerusalem, una mica distant, escèptica, auto-defensiva gairebé, m'identifica del tot amb l'autor. Sembla que té ben clar que ell no salvarà el món perquè, és clar, que pot fer un dibuixant del Canadà?

Delisle, Guy. Crónicas de Jerusalén. Bilbao, 2015(5). Ed. Astiberri

Catalogació: doncs, la mateixa que la de l'anterior d'aquest autor!

divendres, 15 de gener del 2016

5. Crónicas birmanas

d'aquí

El tió em va cagar una targeta regal per a una gran superfície "cultural" i, juntament amb alguna altra bagatel·la, ha caigut aquest i un seu germà.

Delisle, Guy. Crónicas birmanas. Bilbao, 2015(5). Ed. Astiberri

Catalogació: una altra forma de viatjar, de la mà d'un dibuixant aparellat amb una M.S.F. (metge sense fronteres) per països als que, difícilment, podràs arribar-hi i, encara menys, passar-t'hi un any.

dimarts, 12 de gener del 2016

Diari de bord. Data estelar: 120116. Dia 84

Just arribats d'El Prat, són quarts d'una. Un devessall d'informació. Parada tècnica de dues setmanes fins que es clarifiquin projectes: Munich, Calais, Ceuta, Melilla? Xerra animat mentre sopa. Me'l miro sense quedar-me amb els detalls d'allò que diu, massa llocs, massa persones, massa experiències. El tinc aquí, està bé, se'l veu content, com sempre. El que viu li pertany, a mi només em pertoca cuinar i que estigui feliç mentre vulgui quedar-se amb nosaltres. Els fills t'eduquen.

dimecres, 6 de gener del 2016

Diari de bord. Data estelar: 060116. Dia 78

Regal de reis per una republicana:

Dilluns que ve a tal hora podeu venir a buscar-me al Prat?

Les preguntes ja les farem dilluns. De moment: visca!

divendres, 1 de gener del 2016

1. V de Vendetta


Feia temps que pensava que em calia llegir-lo, al cap i a la fi m'agraden els còmics i, al cap i a la fi, també, m'agraden les distòpies, o, ves a saber, les "aproximacions laterals a la nostra realitat". Perquè, en el fons, allò que llegim a V s'assembla força a la realitat, malgrat que V sigui poc creïble, perquè ja fa temps que no creiem en redemptors.

Moore, Alan - Lloyd, David. V de Vendetta. Barcelona, 2015 (5). Vértigo

Catalogació: pel dibuix, per la història, perquè passa a Londres i m'agraden molt les distòpies que passen a Londres, perquè és el regal de Nadal del meu fill gran -tot són criteris-, doncs al prestatge principal de la sala, on hi ha els còmics que m'agraden.

Declaro inaugurada la Pila del 2016